Mercator: Dividenda 7,2 eura po dionici

Bez autora
Jun 10 2010

Uprava Mercatora pod vodstvom Žige Debeljaka skupštini dioničara predlaže da se skoro cijela bilančna dobit iz 2009. u iznosu od 21 milijuna eura namijeni za dividende, koja će iznositi 7,2 eura bruto po dionici. Uprava također predlaže proširenje Nadzornog odbora sa sadašnjih osam na dvanaest članova. Za nadzornike su predloženi direktor NKBM-a Matjaž Kovačič i Miro Medvešek, kojeg predlaže NLB. Tko će biti druga dva nadzornika, u sazivu skupštine, koja će se održati 13. srpnja, nije navedeno. NLB, NKBM, Abanka i Gorenjska banka vlasnici su četvrtine Mercatora, a udjele su stekli zapljenom dionica Istrabenzu i Infond Holdingu.

Mercator: Dividenda 7,2 eura po dioniciUprava Mercatora pod vodstvom Žige Debeljaka skupštini dioničara predlaže da se skoro cijela bilančna dobit iz 2009. u iznosu od 21 milijuna eura namijeni za dividende, koja će iznositi 7,2 eura bruto po dionici.

Uprava također predlaže proširenje Nadzornog odbora sa sadašnjih osam na dvanaest članova. Za nadzornike su predloženi direktor NKBM-a Matjaž Kovačič i Miro Medvešek, kojeg predlaže NLB. Tko će biti druga dva nadzornika, u sazivu skupštine, koja će se održati 13. srpnja, nije navedeno.

NLB, NKBM (LJSE:KBMR), Abanka (LJSE:ABKN) i Gorenjska banka vlasnici su četvrtine Mercatora (LJSE:MELR), a udjele su stekli zapljenom dionica Istrabenzu (LJSE:ITBG) i Infond Holdingu, objavio je finance.si.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik